"
Close
Usein Kysytyt Kysymykset

Mitä RC tarkoittaa?


Radio-ohjattavat pienoismallit (engl. radio/remote controlled) ovat pienoismalleja, joita ohjataan radio-ohjauksen avulla. Radio-ohjauksesta käytetään joskus myös termiä kauko-ohjaus. Radio-ohjattavia pienoismalleja eli RC-malleja on tehty kaikenlaisista kulkuvälineistä ja laitteista: autoista, veneistä, helikoptereista, lentokoneista, ilmalaivoista, työkoneista jne.


Sähköautorata


Autoja ohjataan painamalla liipasimesta kaasua ja vapauttamalla liipasin hidastaakseen esim. mutkiin tultaessa. Digitaalisissa radoissa myös kaistanvaihto on mahdollista tietyissä kohdin rataa, mikä mahdollistaa myös ohitukset.


Miksi auton vuokra ei sisälly hintaan?


Sekä rc- että ura-autot sisältävät kuluvia sekä hajoavia osia. Eli autoihin tarvitaan varaosia ja huoltoon menee aikaa. Autojen vuokran on tarkoitus kattaa autoista tulevat juoksevat kulut.


Mitä sisäänpääsylipun hintaan sisältyy?


Pääsylipun hintaan sisältyy kaikki RC-Ratakeskuksen laitteet paitsi rc- sekä digitaalisen slottiradan autojen vuokrat.


Onko RC-ratakeskukseen ikärajaa ja sopiiko radoilla ajaminen myös aloittelijoille?


Kaikenikäiset ovat tervetulleita.  Radio-ohjattavien autojen ajo radoilla vaatii jonkun verran taitoa ja hahmottamiskykyä, jonka kehittyminen on aina henkilökohtaista. Ajoneuvojen suositusikäraja on 14-vuotta, mutta nuoremmatkin saavat vanhempien vastuulla kokeilla autoja.